Hvorfor trenger jeg en elbillader?

En elbillader kan håndtere en mye høyere belastning over lengre tid enn en stikkontakt. Den har også ekstra sikkerhetsfunksjoner som gjør ladingen tryggere.

I 2022 forbød Norsk Elektroteknisk Komité (NEK)* å installere en stikkontakt som skal brukes til billading. Årsaken er enkel: brannsikkerhet. Det nasjonale forbudet mot å installere en standard stikkontakt som ladepunkt gjelder kun nye installasjoner. Det er fortsatt lovlig å lade elbilen med en dedikert stikkontakt som er installert før 01.06.2022, forutsatt at den er i samsvar med NEK 400, Norsk Elektroteknisk Komités installasjonsnorm.